Ljeto u Dnevnom boravku za umirovljenike

Ljeto u Dnevnom boravku za umirovljenike

Dnevni boravak za umirovljenike u Županijskoj ulici u osijeku, koji je osmislila Udruga aktivnih umirovljenika uz pomoć Grada Osijeka, tijekom ljetnih mjeseci okupljao je brojne osobe starije dobi. Umirovljenici ocjenjuju da je prostor bio sjajna ideja te da je Osijeku potrebno još takvih okupljališta,

Gradonačelnik Ivan Vrkić u lipnju je, otvarajući prostor, rekao je da su u njemu ljudi koji su ih već odavno zaradili, jer su svojim radom izgradili i Osijek i Hrvatsku. Zvonimir Pavelić, predsjednik Udruge aktivnih umirovljenika istaknuo je da se potreba za ovakvim okupljalištem osjeća već dugo vremena i da je inicijativa ostvarena zahvaljujući razumijevanju i potpori grada Osijeka.                              

        penzici-srpanj-20142.jpgpenzici-srpanj-20143.jpg

Projekt je koštao oko 150 tisuća kuna, izvijestio je dopredsjednik Udruge, Drago Šerić, a sastojao se od uređenja prostora i njegove opreme. Grad je osigurao i namještaj i informatičku opremu, a želja je korisnika prostora osposobiti i pripadajuće dvorište koje bi preuredili u otvorenu terasu, jer je Dnevni boravak razmjerno mali obzirom na zainteresirani broj umirovljenika. Upozorili su i na druge neriješene probleme Osječana starije dobi, a prioritet je prilagođavanje stajališta vozila Gradskog prijevoza putnika potrebama starijih korisnika.