"Majstori" u kinu Urania

"Majstori"   u   kinu   Urania

Nagrađivana predstava za djecu „Majstori“, u međunarodnoj koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i osječkog Teatra to go, bit će izvedena u nedjelju, 11. studenoga u kinu Urania, s početkom u 10 te u 11,30.

Predstava traje 50 minuta, namijenjena je djeci vrtićke dobi (4+) i učenicima razredne nastave. Ulaz na obje izvedbe je besplatan.
majstori-teatar-to-go.pngPredstava je na 25. Međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Subotici, u rujnu ove godine, osvojila dvije nagrade – za najbolju glumu nagrađeni su Dejan Fajfer i Goran Smoljanović. U službenoj selekciji predstavila su se kazališta iz Poljske, Velike Britanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, Brazila, Crne Gore, Mađarske, Austrije, Srbije i Hrvatske.
Nakon uspješne izvedbe predstave „Majstori“ ovog listopada u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Teatar to go nastavlja s razvijanjem koncepta otvorene scene. Predstava donosi humor po uzoru na majstore slapstick komedije Charlia Chaplina i Bustera Keatona. Djeca se upoznaju s komedijom karaktera, zabune i situacije, dok pomažu majstorima u radnom zadatku postavljanja semafora. Slijedom svojih karakternih osobina, majstori upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje. Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla upražnjavaju metodu pokušaja i pogreške čime potiču publiku na interakciju. Upravo ta interakcija, koja publiku dovodi do djelovanja i pomaganja protagonistima, pokazala se kao ključ uspješnosti predstave i izvrsnih kritika mnogobrojne publike.
Dramaturgiju potpisuje Marta Maria Mekovec de Carvalho. Redatelj je Goran Smoljanović. Igraju Goran Smoljanović i Dejan Fajfer. Originalnu glazbu skladao je Dejan Fajfer. Stručni suradnici na predstavi su Saša Gerber, Selena Gazda, Marin Seleš i Ana Šimić.
Izvedbe u Osijeku su pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zaklade Slagalica, te u suradnji s Kinematografima Osijek i PU osječko-baranjskom (Odjela za prevenciju).