"Majstori" za lekciju iz prometa

"Majstori" za lekciju iz prometa

Učenici nižih razreda baranjskih osnovnih škola od 13. do 16. veljače imat će prigodu pogledati edukativnu predstavu "Majstori" i tako naučiti neka prometna pravila. Predstavu u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem iz Pečuha izvodi Teatar to go, u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom.

Predstava „Majstori" govori o dvojici majstora koji postavljaju semafor ispred škole. Majstor Leopold je genijalac, ali samodopadan i hvalisav, a šegrt Ivek je marljiv, ali nespretan. Zbog svojih karakternih osobina upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje. Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla služe se metodom pokušaja i pogreške čime potiču gledatelje na interakciju. Budući da protagonisti predstave nailaze na situacije iz kojih ne vide izlaz, prema strukturi komedije, gledatelje se stavlja u ulogu onoga koji ima rješenje čime se otvara prostor za zajedničko djelovanje i rješavanje „problema“. Komedijom karaktera, zabune i situacije, u suradnji s gledateljima, naši će majstori uspješno svladati prometna pravila. "Predstava „Majstori“ odličan je medij za aktivno učenje o prometu te pridonosi osnaživanju samopouzdanja djece u prometu, upozorava na odgovornost i potiče socijalizaciju među vršnjacima", stoji u najavi ove kazališno-edukativne akcije, koja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.
P
redstava "Majstori" izvodi se prema sljedećem rasporedu:
13.02. (utorak) s početkom u 10:45 sati, dvorana Centra za kulturu Beli Manastir (Gradsko kazalište Beli Manastir), za učenike OŠ "Dr. F. Tuđman" Beli Manastir;
16.02. (petak) s početkom u 08:50 sati, prostor Osnovne škole Bilje u Bilju za učenike te škole
16.02. (petak) s početkom u 11:30 sati, prostor Osnovne škole "Kneževi Vinogradi" u Kneževim Vinogradima za djecu te škole.
Predstave su besplatne, a dobrodošla su sva zainteresirana djeca i roditelji, pozivaju iz Policijske uprave.