Mali košarkaški jubilej u Dardi

Mali   košarkaški  jubilej u Dardi Mali   košarkaški  jubilej u Dardi

Košarkaški turnir „Cockta mini basket Darda 2019.“ odigran je u nedjelju (9. lipnja) u dvorani Osnovne škole u Dardi. Petu godinu zaredom, već tradicionalan turnir malih košarkaša, u organizaciji KK Vrijednosnice Os Darda.

Mini jubilej za „mini košarkaše“ okupio je preko 100 mališana iz škola košarke Slavonije i Baranje. Ove godine na turniru su se družila djeca iz škola košarke KK Borovo, KK Vinkovci, KK Đakovo, KK D.Miholjac, ŠK VROS (Osijek, Darda, Bilje), KA Čepin i KK Olimpinspekt.

Već standardna prilagođena košarkaška pravila ovog turnira, dječacima 2009+ godišta osigurala su vrlo dinamične utakmice koje su uvijek završavale sa sportskim pozdravom i osmjehom na licima mališana. Dobar preduvjet za takvu košarkašku radionicu su pravila koja već godinama vrijede na turniru: igralo se 2x12 min. prljave igre, koševi su na sniženoj visini, lopte manje veličine, smanjene dimenzije igrališta, igra u terenu s tri na tri igrača, igra bez semafora i rezultata, kontinuirane izmjene i učešće svih igrača, a umjesto sudaca, treneri su sudili i u igri poučavali djecu. U isto vrijeme za 20-ak dječaka 2006+godišta se u dvorani odigravao i klasični basket na jednom košu sa 3 na 3 igrača. Mora se priznati kako borbenosti i zalaganja na terenu nije nedostajalo.

cockta-2019-6.jpg

Završni ambijent turnira upotpunjen je zajedničkom fotografijom svih sudionika.

Autor: R. Martinko