"Mali princ" inspiracija za baletnu predstavu

"Mali princ" inspiracija za baletnu predstavu

Balet "Mali princ", nastao prema književnom djelu Antoinea de Saint-Exhupéryja u koprodukciji osječkog HNK, Europaballetta iz St. Pöltena (Austrija) i Odjela za suvremeni ples Glazbene škole Franje Kuhača, premijerno će biti izveden u petak, 18. svibnja s početkom u 20 sati.

Predstavnici Europaballetta, koreograf Reiner Feistel i Philipp Preiss naglasili su kako je na ovom "kazališnom čudu" s velikom ljubavlju radilo puno osoba te su zahvalili osječkom HNK-u što je došlo do ove suradnje koja je počela prije tri godine posredstvom Austrijskog kulturnog foruma. "Koprodukcija baleta 'Mali princ' dokaz je da je umjetnost najčvršća spona među dušama i narodima", rekao je koreograf Feistel.
Voditelj baletnog studija osječkog HNK Vuk Ognjenović objasnio je da je Europaballettu ova koprodukcija iznimno važna. "Njihov grad će 2024. godine biti europski grad kulture i važno im je da imaju suradnju s nacionalnim teatrima, dakle visokim kulturnim institucijama", dodao je Ognjenović.
Redatelj predstave je Michael Fichtenbaum, koreografiju je osmislio Reiner Feistel, kostimografiju i scenografiju Stefan Wiel, dok je oblikovatelj rasvjete i video dizajna Philipp Preiss.
Nakon premijerne izvedbe, osječka će publika balet "Mali princ" moći pogledati u subotu, 19. svibnja, ponedjeljak, 21. svibnja i u utorak, 22. svibnja. Početak je u 20 sati.
"Nemojte reći da niste mogli, niste čuli ili niste znali", poručuju uoči baletne predstave "Mali princ" iz Hrvatskog narodnog kazališta.