Mališani se odrekli Slatkog dana

Mališani se odrekli Slatkog dana Mališani se odrekli Slatkog dana

fotografije Željko Kovačević

Učenici i nastavnici Ekonomske i upravne škole, Tehničke škole i Prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića te mališani i njihove tete iz vrtića Mali princ u povodu nadolazećih blagdana odlučili su uz pomoć udruge Rijeka ljubavi slatkišima obradovati one koji si to ne mogu priuštiti.

Mališani vrtića Mali princ u Višnjevcu odrekli su se svog Slatkog dana kako bi mališanima u potrebi darivali slatkiše kojima se inače časte petkom. Akciji su se pridružili i roditelji, koji su za akciju skupljanja slatkiša za božićne paketiće humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“, donirali veći broj raznih vrsta slatkih proizvoda.

Učenici Ekonomske i upravne škole u Osijeku za istu su akciju odradili pravi mali poduzetnički projekt. Prvo su prodavali šibe za blagdan Svetog Nikole, a od prikupljenog novca uspjeli su kupiti čak 450 čokoladica koje će također završiti u slatkim paketima.

Učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije su potaknuti redovitim programom, čitanjem socijalnih pjesama, odlučili školski program proširiti vlastitim iskustvom te siromaštvo drugima učiniti podnošljivijim. U akciju je krenuo jedan razred, a završilo je uključivanjem brojnih u cijeloj školi.

Piksnu za slatkiše punili su i članovi fitness-a Blue Gym.

Ako je suditi po količini slatkiša koja je danas pokazana novinarima 700 djece koja si božićne paketiće ne mogu priuštiti bit će itekako zadovoljna. Podjela je najavljena za 17. ovoga mjeseca. Mjesto događaja se još dogovara.