Mammae: "Zdravlje u slici i živoj riječi"

Mammae: "Zdravlje u slici i živoj riječi"

Radovi nastali na Prvoj likovnoj koloniji Mammae kluba u sklopu projekta "Zdravlje u slici i živoj riječi" bit će predstavljeni večeras na izložbi u Domu Hrvatske vojske, s početkom u 18 sati. Postav obuhvaća 26 slika, a ideja je i kolonije i izložbe ponovno upozoriti na veliki zdravstveni problem koji se uspješno može prevenirati i liječiti ukoliko se na vrijeme dijagnosticira. Prihod od prodaje namijenjen je radu Kluba, te za uređaj za intraoperativno zračenje.

MAMMAE klub Osijek je u rujnu 2014. započeo s projektnim aktivnostim koje financira Ministarstvo zdravlja RH. Projekt je vrijedan 70 tisuća kuna, traje 10 mjeseci, a u Klubu planiraju nastaviti započete aktivnosti i osmisliti nove.Od započetih će nastaviti sa slikarskom radionicom u svrhu rehabilitacije svojih članica uz organiziranje likovne kolonije, istaknula je voditeljica projekta Ranka Mirković.

voditeljica-projekta_n.jpg

Nove aktivnosti su tjelovježbe za naše članice u prostoru Kluba pod stručnim vodstvom prvostupnika fizioterapije koji je uposlen na pola radnog vremena u našem Klubu. To je nama nova, za  članice vrlo korisna aktivnost jer imaju priliku svakodnevno raditi neophodne vježbe bez čekanja na red i bez plaćanja. 
Druga nova aktivnost je uvođenje uredovnog vremena u Klubu čime otvaramo mogućnost kontakta sa širom zajednicom na način da svatko može nazvati telefonom ili doći u prostorije Kluba i dobiti koristan savjet, uputu, informaciju i sl. iz područja pomoći ženama oboljelim od karcinoma dojke i njihovim obiteljima. Uredovno vrijeme je svaki utorak od 10 - 12 h i četvrtak od 17 -19 h u prostoru Kluba - Dom zdravlja Drava Osijek, Prolaz J.Leovića 4 ili na telefon 373 - 366.
"Pozivamo naše sugrađanke koje imaju isti problem kao mi da nam se pridruže u našim aktivnostima kako bi zajedno pomagale jedna drugoj i radile na podizanju kvalitete života žena liječenih od karcinoma dojke. Svojim prijedlozima i novim idejama će doprinjeti ne samo radu Kluba, već i aktivno sudjelovati na zajedničkom iznalaženju rješenja za mnoge probleme koji prate svakoga od nas kad se nađe u borbi sa bolesti", poručuju iz Kluba.