Manja zrakoplovna nesreća u Osijeku

Manja zrakoplovna nesreća u Osijeku

Manja zrakoplovna nesreća dogodila se jučer navečer u Športsko - poslovnoj zračnoj luci Osijek - Čepin.

U nedjelju 10. kolovoza oko 19 sati i 40 minuta, prilikom slijetanja došlo je do prevrtanja ultra lakog zrakoplova kojim je upravljao 67-ogodišnji vlasnik. Tom je prigodom lakše ozlijeđen, a 32-ogodišnja putnica teže, te je prevezena u KBC Osijek. "Tijekom današnjega dana djelatnici Policijske uprave Osječko - baranjske obavit će očevid na mjestu događaja u suradnji sa Agencijom za istraživanje zrakoplovnih nesreća." - doznali smo na redovitoj konferenciji za novinare ponedjeljkom u Policijskoj upravi Osječko - baranjskoj od glasnogovornika Darija Premeca.

Od ostalih događaja iz Policijskoga izvješća izdvajamo:

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 43-godišnjom Baranjkom sumnja se da je 7. kolovoza u Tvrđavici iz otključane obiteljske kuće 54-godišnjeg vlasnika ukrala oko 1.000 kuna. Ista je osoba 26. srpnja u Domu za stare i nemoćne osobe u Osijeku iz novčanika 82-godišnje korisnice doma ukrala oko 1.000 kuna. Protiv 43-godišnjakinje podneseno je posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicoms vinkovačkog područja. Naime, 35-godišnjak, 22-godišnjak i 30-godišnjak još 30. ožujka provalili su u više tvrtki na području poduzetničkog centra u Donjem Miholjcu. Iz tvrtki su ukrali razni alat, gorivo, električne kablove i novac, vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Također, sumnja se da je 36-godišnjak s vinkovačkog područja skrivao ukradene stvari. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava.

Tijekom protekloga tjedna kod Karanca je zatečen državljanin Sirije, za kojeg je provjerom utvrđeno kako je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku. 10. kolovoza na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Duboševica - Udvar izvršena je readmisija sirijskog državljanina te je predan policijskim službenicima Republike Mađarske.

Protekloga tjedna na području Policijske uprave osječko - baranjske evidentirano je 25 prometnih nesreća. U 7 nesreća dvije je osobe teško, a 8 lakše ozlijeđeno.

Glasnogovornik PU OBŽ Darijo Premec