Manjine Osijeka uključuju se u obilježavanje Dana grada

Manjine Osijeka uključuju se u obilježavanje Dana grada Manjine Osijeka uključuju se u obilježavanje Dana grada

foto: hrt.hr

Sastanak s predsjednicima Vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina grada Osijeka održao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Govorilo se o suradnji s gradskom upravom, te međusobnoj suradnji kao i mogućnostima financiranja iz europskih fondova, ali i zajedničkoj proslavi Dana grada

Prvi puta nakon izbora za predstavnike manjina gradska uprava održala je sastanak s predstavnicima manjina. Govorilo se o mogućnosti povlačenje sredstava iz europskih fondova za projekte, ali i one iz proračuna Ministarstva obrazovanja. "Manjine osim s Gradom moraju međusobno surađivati i dogovarati projekte", rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota te najavio da bi se obilježavanja Dana grada 2020. godine organiziralo zajedno s manjinama, jer, kako je rekao, "Osijek je multinacionalni grad i u obilježavanju njegovog rođendana trebale bi se aktivno uključiti i manjine".
Piližota je najavio da bi Grad Osijek 2020. godine po prvi puta trebao obilježiti Dan nacionalnih manjina. "Zatražili smo od predstavnika nacionalnih manjina da do kraja ove godine pripreme program kojim bi se predstavili na obilježavanju Dana nacionalnih manjina Grada Osijeka, koji bi se prvi puta trebao obilježiti 2020. godine. Također smo ih zamolili da izaberu neki simboličan datum na koji bi se obilježavao taj dan", zaključio je.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici albanske, bošnjačke, mađarske, njemačke, slovačke, srpske, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.