Mariji Pavković Snaši uručeno priznanje za tamburaški hit godine

Mariji Pavković Snaši uručeno priznanje za tamburaški hit godine Mariji Pavković Snaši uručeno priznanje za tamburaški hit godine
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Popularna emisija Radio Osijeka "Ritam Šokadije" tradicionalno organizira izbor tamburaškoga hita godina. Ovaj su put slušatelji izabrali pjesmu "Kao cvijet bez vode" Marije Pavković Snaše kojoj je priznanje dodijeljeno u današnjoj emisiji.

Ljubitelji tamburaške glazbe i slavonske narodne baštine svake nedjelje u programu Radio Osijeka mogu slušati emisiju "Ritam Šokadije". Sastavni je dio emisije glasovanje slušatelja o pjesmama na top ljestvici pa se tako bira i hit godine po njihovu izboru. Za 2018. godinu izabrali su pjesmu "Kao cvijet bez vode", za koju glazbu i tekst potpisuje Zdravko Carević, a produkciju Tihomir Ivanetić.

Mariji Pavković Snaši priznanje su danas uručili urednik Radio Osijeka Davor Lončarić, voditeljica "Ritma Šokadije" Danijela Šandor i glazbeni urednik Dragan Lenart.

"Najveća je nagrada kada ti publika dodijeli nagradu. Lijepo je dobivati nagrade stručnih žirija, ali posebno je vrijedno i iskreno kada tvoja pjesma bude najslušanija tijekom godine na osnovi glasova slušatelja koje nisi podmitio jer ih ne poznaješ", rekla je Marija Pavković Snaša. Radio Osijek i Snaša povezani su, inače, na poseban način jer je prije 25 godina pripremala tada rado slušanu rubriku "Šokački informator".

Voditeljica emisije "Ritam Šokadije" Danijela Šandor ističe kako je očuvanje i njegovanje slavonske tradicije, običaja i glazbe temeljna zadaća ove emisije koju iz tjedna u tjedan prate brojni vjerni slušatelji koji se i izravno uključuju u program. Upravo je zbog toga ovo priznanje za tamburaški hit godine posebno vrijedno, budući da ovisi isključivo o njihovim glasovima.

Emisija "Ritam Šokadije", koju većim dijelom preuzima i Glas Hrvatske, u programu Radio Osijeka emitira se od 2002. godine, a pokrenuo ju je veliki promotor tamburaške glazbe, pokojni glazbeni urednik Darko Paurić.