Maturanti otplesali prvu probu quadrille

Maturanti otplesali prvu probu quadrille Maturanti otplesali prvu probu quadrille
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Rasplesali su se ovoga utorka osječki maturanti u središtu stare gradske jezgre Tvrđe na prvoj probi francuskoga dvorskog plesa quadrille kojom će se i ovaj naraštaj oprostiti od srednjoškolskih klupa.

Najava je to nastavka lijepe tradicije ispraćaja maturanata, u organizaciji Osječko-baranjske županije, a maturanti u Osijeku i drugim gradovima zaplesat će istodobno quadrillu 22. svibnja.

Uoči toga, četiri probe bit će organizirane na Trgu svetoga Trojstva u Tvrđi, a dvije generalne održat će se u Županijskoj ulici gdje će biti snimljena i zajednička fotografija.

"Na ovaj način 14. put ispraćamo maturante. Jako smo ponosni na to, kao i ova djeca, osječki maturanti, ali i maturanti cijele županije jer su u projekt ponovno uključeni i učenici u Đakovu, Našicama, Valpovu, Belom Manastiru i Donjem Miholjcu. Procjenjuje se da će biti nešto manje od 3 tisuće maturanata. Takva nam je demografska situacija, djece je sve manje, ali mi koji smo tu dat ćemo sve od sebe da ovaj dan za njih ali i roditelje i profesore bude lijep i pristojan. Cilj ovoga nije ples nego kvalitetan, sadržajan i ponajprije siguran ispraćaj maturanata", rekao je u programu Radio Osijeka profesor Domagoj Jukić iz agencije "Koncert".

 

 

Javljanje leteće ekipe iz Tvrđe