Mauro Nemčanin izborio finale Olimpijade mladih

Mauro Nemčanin izborio finale Olimpijade mladih Mauro Nemčanin izborio finale Olimpijade mladih

foto facebook Inova Gim (Mauro i Krisztian Berki - višestruki svjetski, europski i olimpijski prvak)

Hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin izborio je plasman u finale discipline konj s hvataljkama na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru .

17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim Mauro Nemčanin je u konkurenciji 83 gimnastičara zauzeo šesto mjesto u kvalifikacijama s ocjenom 13,050, a finale je na rasporedu u petak. "Ovo je veliki rezultat za našu gimnastiku posebice ako pogledamo konkurenciju koja je bila vrlo jaka. U petak je finale u kojemu, ako Mauro odradi svoj maksimum, ima šanse i za medalju. Ipak nećemo unaprijed ništa predviđati jer gimnastika i konj s hvataljkama su takav sport da i najmanja pogreška donosi pad. I s ovim rezultatom moramo biti prezadovoljni jer se za ovo natjecanje pripremao od listopada prošle godine. Ponosan sam na Maura što je svjestan svojih vrijednosti i što je kvalifikacije odradio hladne glave i time pokazao da je stvarno već sada vrhunski gimnastičar i vježbač na konju s hvataljkama.", rekao je trener Saša Solar.

Naš drugi gimnastičar u Gyoru, Aurel Benović (član GD Osijek Žita) osvojio je 18. mjesto na tlu i ostao je bez plasmana u finale.

Inače, Europska olimpijada mladih se održava u mađarskom Gyoru i okuplja oko 2500 sportaša iz 50 država koji se natječu u 10 sportova.

Saša Solar o Mauru