Memorijal hrvatskih snajperista - Grom

Memorijal hrvatskih snajperista - Grom Memorijal hrvatskih snajperista - Grom
Ambrinac, Nađ, Galović, Komar  (foto Ž.Kovačević) Ambrinac, Nađ, Galović, Komar  (foto Ž.Kovačević)
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević

foto Ž.Kovačević

Dan neovisnosti organizatori Memorijala hrvatskih snajperista - Grom, iskoristili su kao bi najavili natjecanje na osječkom Pampasu, na kojem će sudjelovati više od 200 snajperista. Uz natjecanje Hrvatska vojska priprema program predstavljanja pojedinih dijelova Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Cjelokupan program će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te ministarstava obrane, branitelja i unutarnjih poslova, i Osječko – baranjske županije. Organizatori su natjecanje najavili za 19. listopada. Prvi Grom je održan 2010. godine, kao natjecanje skupine entuzijasta,
vođenih s ciljem da natjecanje preraste u događaj vrijedan pažnje koji slavi hrabrost i čast hrvatskog vojnika, rekao je predsjednik organizacijekog odbora Groma, Franjo Ambrinac. U sklopu programa natjecnja dodjeljuju se i nagrade za životno djelo „Ivica Repušić“. Nagrada nosi naziv poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Orao, a dodjeljuje se za doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti pojedincima ili skupinama. Ovogodišnje nagrade primt će zatočenice i zatočenici srpskih koncentracijskih logora.