Međunarodni dan rijeke Drave u Osijeku

Međunarodni dan rijeke Drave u Osijeku Međunarodni dan rijeke Drave u Osijeku

Foto: HRT/Mirta Milas

U Osijeku se obilježava drugu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti o potrebi bolje zaštite i osiguranja održivog razvoja jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi koji često nazivaju europskom Amazonom.

Program se održava na Vodenici u Osijeku i u Riječnoj školi u Sarvašu. Na Vodenici su organizirane radionice za djecu, a građani tijekom cijeloga dana mogu glasovati za fotografije prijavljene na natječaj "Živjeti s Dravom". Potpredsjednica Ekološke udruge "Vodenica" Boba Davidović: "Ljudi mi danas imamo izbore na vodenici. Odlučili smo da ćemo cijeli dan raditi pa vas pozivam da dođete i glasujete za 46 fotografija koje smo izložili. Moglo ih je biti i više. Danas imamo promotivne vožnje čamcima, a sve u cilju podržavanja nautičkog turizma".  

Željka Vrebac iz Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije rekla je kako je njihova želja da ova manifestacija preraste u tradiciju popraćenu od građana Grada Osijeka. "Trudimo se zaštititi rijeku Dravu koliko je god to moguće".