Međunarodni simpozij o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Kopačkog rita

Međunarodni simpozij o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Kopačkog rita Međunarodni simpozij o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Kopačkog rita

FOTO: Marko Kolić

U obrazovnom centru u kompleksu dvorca Tikveš počeo je međunarodni simpozij pod nazivom "Kopački Rit: jučer, danas, sutra". Ovo je sedmi takav simpozij u organizaciji Parka prirode Kopački rit i osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Tijekom dvodnevnog programa očekuju se 42 izlaganja domaćih i stranih suradnika. Susret će trajati dva dana, aprema riječima ravnatelja Parka prirode Tomislava Bogdanovića raspravljat će se o raznim temama koje se tiču bioraznolikosti Kopačkog rita. U suradnju su uključene stručne znanstvene ustanove iz cijele Hrvatske te nekoliko europskih država poput Mađarske, Austrije i Rumunjske. Ovim skupom promiče se multidisciplinarni pristup pri istraživanju i obradi tema vezanih za ovo područje.

 

Kao mjesto održavanja simpozija odabrana je nedavno uređena bioekološka istraživačka stanica u Tikvešu, koja je samo jedan u nizu projekata razvoja Parka prirode Kopački rit, među kojima je također i obnova samoga dvorca te uređenje obale na Sakadašu koja služi kao turističko središte.