Međužupanijsko natjecanje mladih strojaraca

Međužupanijsko natjecanje mladih strojaraca

Promocija strukovnih zanimanja i vještina uz snažnije povezivanje obrazovanja i tržišta rada samo su neki od ciljeva koji su istaknuti na današnjem međužupanijskom natjecanju iz područja robotike i strojarskih tehnologija održanom u Strojarsko tehničkoj školi Osijek

Najboljih 20 učenika iz 10 strukovnih škola s područja istočne Hrvatske iz pet slavonskih županija koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim raznima nadmetati će se za plasman na državnu završnicu u Zagrebu, a pred učenicima će tako biti zahtjevi rješavanja zadataka u oba područja. U robotici će se definiranom putanjom voditi izrađene robote, dok će u strojarskim tehnologijama biti postavljen konkretan zahtjev iz svakodnevne prakse koji se treba izračunati i konstruirati.

52920445_492692571260771_6948157642019700736_n.jpg

„Cilj ovoga natjecanja je prvenstveno promocija strukovnih zanimanja i vještina. Želimo snažnije povezati obrazovanje i tržište rada. Zadatak nam je omogućiti veće zapošljavanje naših učenika u strukovnim zanimanjima jer će se ovim natjecanjem demonstrirati vještine i prema poslodavcima koji su izravno sudjelovati u izradi zadataka što je i bio jedan od naših ciljeva. Ovakvima potezima želimo povezati učenike i poslodavce ”, istaknuo je ravnatelj Strojarsko tehničke škole Osijek Ivan Adrić. Rezultati natjecanja bit će objavljeni poslijepodne.