Mia Dimšić: ''Volim putovati, ali kod kuće je najbolje''

Mia Dimšić: ''Volim putovati, ali kod kuće je najbolje''

Mia Dimšić (press foto Croatia Records)

Mlada osječka kantautorica i jedna od najpopularnijih pop izvođačica u Hrvatskoj, Mia Dimšić objavila je video broj za pjesmu ''Sretan put'' s istomenog albuma objavljenog krajem prošle godine. Pjesma je snimana na dva kontinenta.

Snimalo se u studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji PA u SAD-u, u tonskom studiju Green Room u Rijeci i u Croatia Records studiju u Zagrebu gdje se za završni miks i mastering pobrinuo Goran Martinac.

Riječ je o pjesmi, za Miju, već prepoznatljivog country pop ritma koju zajednički potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić. Režija spota pripada Borisu Sekuliću, također Osječaninu, koji redateljski s Mijom surađuje još od Porinom nagrađenog video broja za pjesmu ''Život nije siv''.

Za pjesmu Mia kaže: ' ''Sretan put'' je pjesma inspirirana brojnim putovanjima na koja me glazba odvela, a ove godine, kad je tih putovanja manje nego ikad prije, jos mi je draža i važnija nego kad je nastala. Zamislila sam ju kao pjesmu koja se sluša u autu s otvorenim prozorima dok se krajolici izmjenjuju. Kod putovanja me oduvijek fasciniralo što su s jedne strane strašno dinamična i nemirna, a s druge nevjerojatno umirujuća i sve poravnaju. Na putovanjima mi dolaze najbolje ideje, najjače emocije i najjasnije mi je što trebam raditi. Ali još više od toga je važno što zbog putovanja uvijek znam koliko volimo svoj dom. Kod kuće je najbolje.'

Album ''Sretan put'' svoje je izdanje dobio i na LP-ju. Na albumu se nalaze i pjesme ''Ovaj grad'' koja je proglašena najizvođenijom pjesmom Zagrebačkog festivala 2019. godine i pjesma ''Sva blaga ovog svijeta'', najizvođenija pjesma Splitskog festivala 2019. godine. ''Sva blaga ovog svijeta'' koju je Mia snimila u duetu s Markom Toljom, nagrađena je i Porinom u kategoriji Najbolja vokalna suradnja.
Mia Dimšić nedavno je gostovala grupi The Frajle na njihovoj novoj pjesmi ''Gledaj me u oči''.