Milanović i Grabar - Kitarović u drugom krugu, Škoro prvi u Slavoniji

Milanović i Grabar - Kitarović u drugom krugu, Škoro prvi u Slavoniji Milanović i Grabar - Kitarović u drugom krugu, Škoro prvi u Slavoniji

Privremeni neslužbeni rezultati izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2019. objavljeni u 23 sata. Broj obrađenih biračkih mjesta: 6.514 od ukupno 6.533 (99,71%). Jasno je kako ćemo 5. siječnja 2020. godine birati Zorana Milanovića ili Kolindu Grabar-Kitarović. Slavonija birala Miroslava Škoru!

Hrvatska je danas birala predsjednika ili predsjednicu države za novi petogodišnji mandat na Pantovčaku. Građani su mogli birati među 11 kandidata. Birališta su zatvorena točno u 19 sati i glasovanje je završeno. 
Po prvim nepotpunim rezultatima Zoran Milanović dobio je 29,56%, Kolinda Grabar-Kitarović 26,65%, Miroslav Škoro 24,43%, Mislav Kolakušić  5,87%, Dario Juričan 4,61%, Dalija Orešković 2,89%, Ivan Pernar 2,31%, Katarina Peović 1,12%, Dejan Kovač 0,95%, Anto Đapić 0,21% i Nedjeljko Babić 0,15%. Iako je na državnoj razini dobio najveći broj glasova na predsjedničkim izborima Zoran Milanović nije pobijedio niti u jednoj slavonskoj županiji. Nijedna od pet županija nije Milanoviću dala ni drugu poziciju u redoslijedu. Zanimljivo je kako je Kolinda Grabar-Kitarović "dobila" samo Virovitičko-podravsku županiju, a u četiri ostale županije bila je iza Miroslava Škore.  

osjecko-baranjska.png

vukovarsko-srijemska.png

vt-zup.png

pozesko-slav-zup.png

brodsko-posavska.png

Miroslav Škoro osvojio je najviše glasova birača u Osijeku i Vukovaru, ali i u drugim većim slavonskim gradovima - Slavonskome Brodu, Đakovu i Vinkovcima. U svim tim gradovima poredak je bio Škoro- Grabar Kitarović- Milanović, osim u Osijeku u kojem je Milanović bio ispred Kolinde Grabar-Kitarović. Dvoje kandidata koji su ušli u drugi krug predsjedničkih izbora nastavlja predizbornu promidžbu i sučeljavanja, dok je Miroslav Škoro izrazio zadovoljstvo osvojenim brojem glasova te najavio kako će se kandidirati i na predstojećim parlamentarnim izborima s političkom opcijom i strankama koje su se okupile oko njegove predsjedničke kandidature. 

osijek.png

vukovar.png

vinkovci.png

akovo.png

sl-brod.png