Milanović u Opatovcu na proslavi Dana policije

Milanović u Opatovcu na proslavi Dana policije Milanović u Opatovcu na proslavi Dana policije

Foto: Davor Lončarić

Od početka migrantske krize do danas u 9 sati u Republiku Hrvatsku je ušlo gotovo 85 tisuća ljudi, objavio je MUP. Privremeni izbjeglički centar u Opatovcu danas je posjetio premijer Zoran Milanović koji je ujedno policajcima angažiranima na izbjegličkoj krizi čestitao Dan policije.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović koji se nalazi u posjetu prihvatnom centru za izbjeglice u Opatovcu izjavio je kako Hrvatska nije u shengenu ali se u zbrinjavanju i brizi o izbjeglicama ponaša kao da jest.
U govoru na svečanosti uručenja priznanja najboljim policajcima u povodu Dana policije, Milanović je također kazao kako će Hrvatska i dalje ostati otvorena za prijem izbjeglica i neće granice ograđivati žicama i preprekama. Govoreći o mogućnosti angažmana policije da osigurava granicu od ulaska migranata ustvrdio je kako Hrvatska nema dovoljan broj pripadnika policije za taj posao, a vojska nije obučena da to čini. "Preostaje dakle jedino angažman pričuvnih snaga, što znači dizanje ljudi s radnih mjesta. Je li to rješenje, je li to hrvatski odgovor na krizu? Ne, hrvatski odgovor na krizu je ovo što sada radimo", rekao je Milanović. "Gledat ću, dok god radim ovaj posao, hrvatski interes i u shengenu i u onome što shengen znači za nas, a to znači uređen sustav u kojemu se štite hrvatski interesi", izjavio je premijer u Opatovcu.
Tijekom svečanosti Milanović je uručio zahvalnice trinaestorici policajaca među kojima su bili i Nijemac i Slovenac, te obitelji Shoukri iz Tovarnika koja je pružila veliku potporu u komunikaciji s izbjeglicama.
12036923_1114665538558813_5991173183574968737_n.jpg