'Milijarda ustaje' i u Osijeku

'Milijarda ustaje' i u Osijeku 'Milijarda ustaje' i u Osijeku

foto: HRT/mp

Akcija 'Milijarda ustaje' protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i Osječane je potaknula da se uključe u globalnu plesnu kampanju. U prepunom atriju Arheološkog muzeja u Tvrđi uz članove gradskih društava, građanskih udruga i sportskih klubova zaplesali su i policajci.

U svjetskoj kampanji One Billion Rising Revolution - u kojoj sudjeluje čak 200 zemalja svijeta Hrvatska sudjeluje sedmu godinu zaredom.

Akciju "Milijarda ustaje"- podsjetio je policijski službenik za prevenciju nasilja Robert Škorvaga - Policijska uprava osječko-baranjska provodi u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Živim život bez nasilja".

"Nasilje je, nažalost, svakodnevna pojava i mi ga promatramo kroz prizmu zakona o zaštiti nasilja u obitelji. Osim fizičkog, postoji više oblika nasilja - najčešće bilježimo i socijalno-ekonomsko, psihološko i socijalno nasilje", rekao je Škorvaga.

Uz članove gradskih društava, građanskih udruga i sportskih klubova - u atriju Arheološkog muzeja zaplesala je i zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš. Istaknula je među ostalim, kako se ponosi činjenicom da je Osijek mjesto nulte tolerancije na nasilje, te da u gradskim školama program prevencije nasilja ima učinak. Što se tiče prijavljenih slučajeva, na našemu je području nasilje u padu za 9,5 posto-istaknula je u razgovoru s novinarima zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš. Navela je i podatak da se prijavljuju dva slučaja nasilja na dan.