Milijun kuna potpore osječkim udrugama

Milijun kuna potpore osječkim udrugama Milijun kuna potpore osječkim udrugama

foto M.Kralj/HRT

Ugovori vrijedni zajedno više od milijun kuna uručeni su predstavnicima osječkih udruga čije aktivnosti pomaže grad Osijek iz proračuna. Financijska sredstva dodijeljena su temeljem provedenog javnog natječaja.

S milijun i 38 tisuća kuna grad sufinancira 88 prijavljenih projekata u 11 područja.  Od prijavljenog 121 projekta prihvaćeno je 88 onih koji su ispunili uvjete natječaja pa je gradonačelnik Ivan Vrkić pozvao udruge na razgovor o kriterijima natječaja u kojem je ostalo neiskorišteno još 150 tisuća kuna. Istaknuo je da zadovoljan što broj udruga na natječajima raste jer, ističe, bez civilnog društva nema ozbiljnog napretka i razvoja u zajednici. 

Sredstva su podijeljena udrugama u područjima: ljudska i manjinska prava, demokratizacija i razvoj civilnog društva, stvaralaštvo mladih, zaštita potrošača, počasna garda, zaštita okoliša i održivi razvoj, komunalno stambeno područje, gospodarstvo, izvaninstitucionalno obrazovanje, socijalna djelatnost i zaštita zdravlja te udruge prostekle iz Domovinskog rata.

potpora grada udrugama