Ministar Horvat: Đuro Đaković vraća se u život

Ministar Horvat: Đuro Đaković vraća se u život

foto HRT/Radio Osijek, arhiva /DL

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je da "Đuro Đaković" danas dobiva kredit kojim će sanirati jedan dio svojih dugova. U tvrtku treba uvesti strateškog partnera, sve treba strogo nadzirati.. .

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas u 16 sati tvrtku Đuro Đaković d.d. u Slavonskom Brodu. Nakon sastanka s predstavnicima Uprave Đure Đakovića, na čelu s predsjednikom Uprave Hrvojem Kekezom, a kojem će nazočiti i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će proizvodnu halu Specijalnih vozila. Uz predsjednika Vlade ondje će biti i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar državne imovine Mario Banožić.

Ministar Horvat izjavio je da "Đuro Đaković" danas dobiva kredit kojim će sanirati jedan dio svojih dugova.

- Prvih 150 milijuna kuna vratit će "Đuru Đakovića" u život. Vratit ćemo jedan dio dugova dobavljača, prema državi. Također, dobit ćemo perspektivu za nabavu robe i materijala i završiti aktivna tri ugovora koji će do kraja travnja osigurati dodatnu aktivnost "Đure Đakovića" u visini od 128 milijuna kuna. Perspektiva u "Đuri Đakoviću" sigurno postoji, ali ono što je neminovno u suglasnosti s Europskom komisijom jeste to da se mora izgraditi program restrukturiranja. U "Đuru Đaković" moramo uvesti strateškog partnera. I ako želimo perspektivu u "Đuri Đakoviću", na jedan drugačiji način i opet pod strogim nadzorom i kontrolom - moramo paziti što se ondje događa, rekao je Horvat.