Ministar Tolušić u nemetinskom azilu

Ministar Tolušić u nemetinskom azilu Ministar Tolušić u nemetinskom azilu

foto Samir Klasiček

Ministar Tomislav Tolušić posjetio je Sklonište za životinje - Azil u Nemetinu. U razgovoru s članovima Udruge Pobjede obostrano je izraženo zadovoljstvo zbog toga što je novim Zakonom o zaštiti životinja u Hrvatskoj zabranjeno usmrćivanje životinja nakon 60 dana provedenih u skloništu.

Tolušić je podsjetio je da je nemetinski azil i dosad bio 'no kill' sklonište te obećao da će u izradi pravilnika o skloništima sudjelovati ova i druge udruge koje brinu o životinjama. "Odlika je svih 'no kill' skloništa u Hrvatskoj pozitivna atmosfera. Raduje me što se ovdje radi na edukaciji vrtićkih skupina, osnovnih i srednjih škola pa veliku većinu pasa udomljavaju roditelji preko djece koja dođu u sklonište. Hvala svim građanima Osijeka i okolnih mjesta koji udomljavaju pse iz skloništa", rekao je ministar.

"Pokušavamo ujediniti snage i fokusirati se ponajprije na politiku prevencije kako bismo ovaj zakon stavili u primjenu i kroz godine smanjili broj napuštanja pasa, sankcionirali neodgovorne skrbnike i povećali broj udomljavanja", rekao je – među ostalim – član Pobjede Hrvoje Harač.