Ministrica Nada Murganić uručila 20 tisuća kuna Udruzi obitelji 8+

Ministrica Nada Murganić uručila 20 tisuća kuna Udruzi obitelji 8+

fotografija HRV

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja je danas u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, uručila je u Vinkovcima u povodu Međunarodnog dana obitelji Udruzi brojnih obitelji 8+ 20 tisuća kuna,

"U Hrvatskoj je vrlo mali broj obitelji koji imaju čak i petero djece, a kamoli osam i više. U postotku je to ispod 1 posto, a s obzirom da imamo i obitelji koje nemaju niti jedno dijete, ovakve su posebne i rado ih podržavamo", kazala je ministrica Murganić. Rekla je kako se zalaže za demografsku revitalizaciju Hrvatske i stoga ju je, kako je kazala, posebno rastužila reakcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP. On je u svom proglasu "Kad će Hrvatska dobiti modernu obiteljsku politiku?" mjere Vlade za demografsku obnovu  okarakterizirao, kako je rekla Murganić, "na zloćudan način" .
U dijelu toga proglasa koji govori o neravnopravnom položaju žena, Forum žena SDP-a zapravo se očituje o Zakon o radu koji je donijela SDP-ova koalicijska Vlada 2014. godine. Njime se preferirao rad na određeno vrijeme i, između ostalog, nije omogućilo povratak ženama nakon porodiljnog dopusta na njihovo radno mjesto, rekla je  Murganić.
"Ono što sigurno ne pridonosi demografskoj politici države koja ima ozbiljne demografske probleme je ovakvo etiketiranje i omalovažavanje mjera koje su usmjerene na ljudske potencijale jedne države", ocijenila je. Mjere koje se tiču financijske i ekonomske stabilnosti obitelji mogu proizaći jedino iz gospodarskog razvoja države, većeg broja radnih mjesta, radnih mjesta koja će biti bolje plaćena i sigurnije stambene politike, rekla je.
Ministrica Nada Murganić obišla je i vinkovački Centar za rehabilitaciju Mala Terezija, a potom se u Vukovaru susrela sa županom Božom Galićem i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavaom te održala sastanak s ravnateljima socijalnih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije.