Mirko Ćurić i dalje na čelu regionalnih književnika

Mirko Ćurić i dalje na čelu regionalnih književnika

U Đakovu je danas održana redovna izborna skupština Društva hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski. Za predsjednika Ogranka izabran je dosadašnji predsjednik Mirko Ćurić iz Đakova, a za članove Upravnog odbora još su izabrani Vlasta Markasović i Goran Rem.

Unutar Društva hrvatskih književnika, osnovanog 1900., djeluje nekoliko Ogranaka, a slavonsko-baranjsko-srijemski okuplja književnike iz Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema.
Za predsjednika Ogranka izabran je dosadašnji predsjednik Mirko Ćurić iz Đakova, a za članove Upravnog odbora još su izabrani Vlasta Markasović (Vinkovci) i Goran Rem (Osijek). Mandat izabranom predsjedniku i članovima Upravnog odbora traje tri godine.
 
Na skupštini se raspravljalo o nizu pitanja vezanih uz položaj hrvatskih književnika danas, s posebnim naglaskom na područje djelovanja Ogranka, te je zaključeno kako je potrebno pojačati vidljivost književnika Ogranka u javnom prostoru, ali i omogućiti kvalitetnije financiranje sredstvima Ministarstva kulture, koje je ocijenjeno nedostatnim.