Miroslav Vanek, kandidat za gradonačelnika

Miroslav Vanek, kandidat za gradonačelnika

Foto: Stjepan Filipović

Kandidata za gradonačelnika i tim koji mu je podrška predstavila je Kandidacijska lista grupe birača "Građani, a ne političari" .

To je Miroslav Vanek,  nositelj kandidacijske liste koju podupire Udruga Možemo Osijek i Nezavisna lista Zoran Batnožić koja već nekoliko godina uspješno upravlja gradskom četvrti Tvrđa kao i uz podršku velikog broja naših sugrađana iz svih kvartova grada.
"Nalazim se ispred vas kao građanin, aktivist, lokalpatriot, roditelj, suprug, brat, prijatelj, kao susjed kojeg znate iz zgrade, ulice, naselja, grada. Nalazim se ispred vas sa željom da vam predstavim našu ideju kojoj je cilj kvalitetnim projektima, idejama i rješenjima učiniti Osijek boljim mjestom za život svih njegovih stanovnika, a ne samo onih koji pripadaju određenim grupacijama i interesnim skupinama. Ovdje smo da budemo predstavnici svih onih koji gledaju sa strane i misle da nemaju pravo sudjelovati u donošenju odluka, da nemaju pravo biti saslušani i u konačnici birani. Ovdje sam da budem vaš susjed kojem ćete se moći obratiti kada osjetite potrebu za tim.

Osijek je nepokoreni grad neiscrpnih potencijala kojeg pokreću većinom pošteni, manjivi, tolerantni i napredni ljudi. U proteklih osam godina učinjeno je mnogo toga dobroga i ovim putem se želim zahvaliti aktualnom gradonačelniku Vrkiću za sve dobro učinjeno, ali isto tako znamo koje stvari nisu učinjene kako treba i što treba bolje napraviti. No, upravo zbog toga smo se i okupili, da iznesemo svoje ideje, dobijemo vaše povjerenje i zajedno pokušamo učiniti Osijek onakvim u kojem će svi biti zadovoljni.
Želimo istaknuti kako ćemo se boriti da odluke ne bi bile centralizirane, potrebno je povećati ovlasti predstavnika gradskih četvrti i mjesnih odbora. Povećanje ovlasti može se iskazati povećanjem odvajanja sredstava za iste te aktivnijim sudjelovanjem predstavnika četvrti i odbora u izglasavanju značajnih komunalnih projekata u gradu. Time se otvara mogućnost sugrađanima da lakše i efektnije iskazuju primjedbe, prijavljuju probleme ili ponude rješenja koja direktno utječu na povećanje kvalitete života. Subvencioniranjem kupovine bicikala, novom politikom mladih, digitalizacijom gradske uprave, uvođenjem jednosmjenske nastave u osnovne škole, izgradnjom gradske knjižnice, implementacijom programa rekreacije svima, potporama za oporavak i rast gospodarstva, najboljim zoološkim vrtom u ovom dijelu Europe te uređenjem i otvaranjem Umjetničkog HUB-a, u naredne četiri godine možemo odvesti grad u zdravom, razvojnom i uspješnom smjeru," rekao je nositelj liste, Miroslav Vanek.