Mjesni odbor Tenja slavi svoj dan

Mjesni odbor Tenja slavi svoj dan Mjesni odbor Tenja slavi svoj dan

foto M.Kralj/HRT

Uoči crkvenog goda svete Ane položeni su vijenci pred spomenikom hrvatskim braniteljima, služena sveta misa te održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Tenja. Bila je to prigoda i za razgovor o kapitalnim i drugim projektima tog prigradskog naselja.

Najveći je trenutno gradnja dvorane Osnovne škole Tenja, ističe zamjenik gradonačelnika Boris Piližota,  rekontrukcija postojeće dvorane u kuhinju te prilagodba za osobe s invaliditetom. Cjelokupna investicija vrijedna je 35 milijuna kuna. Od ove godine ostvarenih investicija, Piližota izdvaja i rasvjetu na biciklističkoj stazi Osijek- Tenja gdje je postavljeno 55 rasvjetnih tijela, sanaciju ceste od benzinske crpke do ulaza u Tenju te planirane poslove na nerazvrstanim cestama gdje će biti uklonjene nepotrebne bankine.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josip Mihaljević također ističe potrebu za potpunim financiranjem radova na Osnovnoj školi Tenja te izdvaja da je ove godine zabilježen i blagi porast broja upisane djece u 1. razred. U planu su za ovu godinu i obnova nekih kolnika, rješavanje problema u kanalizacijskoj odvodnji, obnova ulice Tome Matića, pomoć Nogometnom klubu Slavonac u izgradnji novih svlačionica... Osam tisuća mještana uvijek traži više ali svaka investicija veseli i nadamo se da će s njima biti nastavljeno i u idućim godinama- kaže Mihaljević. 

Zamjenik župana Goran Ivanović ocjenjuje da se u zadnjih nekoliko godina, zahvaljujući ostvarenju nekoliko kapitalnih projekta, vizura Tenje znatno izmjenila te ističe važnost ulaganja u prigradska naselja jer "ne može Osijek biti jak ako su mu prigradska naselja slaba".