Mlade glazbene nade ponovno u Osijeku

Mlade glazbene nade ponovno u Osijeku Mlade glazbene nade ponovno u Osijeku

press konferencija fotografija Marina Ban

21. memorijal „Darko Lukić“ kroz tri će koncertne večeri u Osijeku predstaviti mlade nade klasične glazbene scene. Priredba traje od 15. do 17. studenog, a sudjeluju mladi klaviristi iz Beča, Novog Sada, Zagreba i Osijeka. .

lukic-2019-design-by-ana-svalina.jpgKlaviristički memorijal održava se u spomen Darku Lukiću (1922. - 1974.) hrvatskom klaviristu, rođenom u Osijeku. Darko Lukić ostao je zapamćen kao klavirist naglašena temperamenta i snažne individualnosti. Za svoje je neupitne zasluge i uspješnu karijeru primio brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu. Kako bi se odužili njegovom glazbenom nasljedstvu, organizira se Memorijal čija je osnovna ideja afirmirati mlade glazbenike, okupiti publiku i poticati nove glazbene talente.

Memorijal 2019. prve dvije večeri donosi koncerte nagrađivanih učenika i studenata iz Beča, Novog Sada, Zagreba i Osijeka. Treća večer rezervirana je za solistički koncert Lovre Marušića, mladog umjetnika koji je potvrdio svoju izvrsnost na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju "Santa Cecilia" u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju New Stars (2016.) u Manchesteru, prva nagrada na Međunarodnom natjecanju World Piano Teachers Assosiation u Londonu (2017.).
 
Priredba se održava u organizaciji Glazbene mladeži Osijek, u suradnji s GŠ Franje Kuhača, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture RH

Sve tri večeri održat će se u Arheološkom muzeju, s početkom u 19 sati, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Arheološki muzej, po cijeni od deset kuna.