Mladostašima naslov, ali za Osječane je finale povijesni uspjeh

Mladostašima naslov, ali za Osječane je finale povijesni uspjeh Mladostašima naslov, ali za Osječane je finale povijesni uspjeh
MOK Mursa Osijek MOK Mursa Osijek

HAOK Mladost Zagreb

Odbojkaši Mladost osvojili su naslov prvaka Hrvatske za sezonu 2020/21., oni su u odučujućoj trećoj utakmici finala doigravanja na svom terenu u Zagrebu svladali Mursu Osijek sa 3-0 (25-21, 25-13, 25-17). Nakon utakmice, na odbojkaškom je terenu "pala" i jedna prosidba.

Sama utakmica bila je skoro pa preslika prijašnje dvije, Mladost je dominirala u prvoj i trećoj, Mursa Osijek u drugoj. Svatko je tako iskoristio prednost domaćeg terena.
U prvom su setu domaći lomili otpor gostiju sve negdje do pred kraj, jer su Osječani još vodili sa 16-14. Onda Mladost okreće na 21-17, do konačnih 25-21. Drugi je već bio puno lakši za domaćina, koji su ostvarili neuhvatljivih 16-7 i goste ostavljaju na kraju tog seta na samo 13 poena. U trećem nešto jači otpor mursaša slomljen je također pred kraj seta kada Mladost vodi 21-14 i pobjeđuje sa konačnih 25-17.
Kruno Nikačević, kapetan Mladosti, reprezentativac, sa 21 poenom bio je najučinkovitiji pojedinac susreta. "Jako teška utakmica, odraz nikad duže i teže sezone u kojoj se svašta događalo, od otkazivanja međunarodnih nastupa, igračkih i trenerskih promjena u rosteru. Posljednja smo dva mjeseca krvavo radili za ovaj trofej i samo mi najbolje znamo što smo sve pretrpjeli za njega. Nije bilo lako, trebalo je ostati mentalno snažan u završnici Superlige. Pogotovo se trebalo izdignuti za ovu posljednju utakmicu, nakon onakovog glatkog poraza u drugoj u Osijeku, gdje su nas potpuno nadigrali", rekao je Nikačević
Uz Nikačevića, Zeljković je dodao 13, a Dukić šest poena, dok su kod Osječana najučinkovitiji bili Matoković sa 14, Bogdanović sa sedam i Stanković sa šest poena. 
No, svima je 'show ukrao' Krešimir Prlić, koji je nakon utakmice zaprosio svoju djevojku, također osječku odbojkašicu Karlu Šimunec. „Ipak je to moj glavni trofej danas. Morao sam ukrasti Mladosti show. Mislim da sam izabrao idealan trenutak, upoznali smo se na odbojkaškom terenu i zatvorili na najljepši način tu priču. A o utakmici mogu reći da se sve može svesti u prvi set, negdje do 17 poena smo stvarno super izgledali, Mladost je bila čak malo nestabilnije. No, nismo iskoristili neke prilike i set je otišao na njihovu stranu. Šteta, jer da smo uzeli taj set utakmica bi se jako zakomplicirala. Mi smo nakon toga pali, ali ne treba žaliti. Ovo je povijesni uspjeh za klub“, rekao je Prlić.
May be an image of 2 people, people standing and indoor