"Mliječni dan" u đakovačkoj OŠ Vladimira Nazora

"Mliječni dan" u đakovačkoj OŠ Vladimira Nazora "Mliječni dan" u đakovačkoj OŠ Vladimira Nazora
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
Vera Volarić (foto Radio Osijek) Vera Volarić (foto Radio Osijek)
Andrija Šušak (foto Radio Osijek) Andrija Šušak (foto Radio Osijek)
Milna Tudor Kalit (foto Radio Osijek) Milna Tudor Kalit (foto Radio Osijek)
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Nakon što je krajem rujna u Zagrebu održana manifestacija Svjetskog dana školskog mlijeka, organizatori su najavili humanitarnu akciju "Hrvatske mljekare daruju djecu s teškoćama". U sklopu akcije, Osnovnoj školi "Vladimira Nazora" iz Đakova predana je donacija kao dio programa "Mliječni dan".

Hrvatska mljekarska udruga, u sklopu obilježavanja "Mliječnog dana", darivala je Osnovnu školu Vladimira Nazora iz Đakova "vrijednosnim čekom" namijenjenim kupovini komunikatora, interaktivnog zida i laserskih printera, budući da škola provodi zanimljiv projekt "Lajkaj inkluziju" kojim osvještavaju učenike redovnih odjela da u životu škole sudjeluju i učenici s teškoćama.

img_20191107_102015.jpg Vodstvu škole ček je uručila predsjednica Hrvatske mljekarske udruge Vera Volarić: "Mi smo danas izuzetno zadovoljni što smo u ovoj osnovnoj školi povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka, jer kao što je poznato, mlijeko ima svoj dan. On je obilježen u Zagrebu 25. rujna kada smo najavili humanitarnu akciju "Hrvatske mljekare daruju djecu s teškoćama". Ovu smo školu odabrali jer imaju 37 djece s teškoćama. U sklopu programa "Mliječnog dana" bit će puno plesa i igre i sve pod motom 'učite djecu piti mlijeko i dobre prehrambene navike se stvaraju u ranom detinjstvu' i to je način na koji djeca zavole mlijeko".

Ravnatelj Osnovne škole "Vladimira Nazora" iz Đakova Andrija Šušak rekao je kako je na školskom jelovniku još od 2013. godine mlijeko prisutno kroz različite proizvode svakoga dana, a odziv djece u kuhinji je stopostotan.

O važnosti mlijeka prezentaciju je održala profesorica na Agronomskom fakultetu u Zagreb Milna Tudor Kalit, a istaknula je kako su mlijeko i mliječni proizvodi neizostavna namirnica u razvoju mladog organizma: "Ono sadrži brojne hranjive tvari koje su nužne za rast i razvoj mladog organizma, prije svega se misli na brojne vitamine, mineralne tvari, visokovrijedne proteine i mliječnu mast."

U sklopu programa "Mliječnog dana" djeca su izvela prigodan program kojim su pokazali svoje znanje o mlijeku kao neophodnoj namirnici u njihovu razvoju.