Moot Court Croatia: Osječani najbolji

Moot Court Croatia: Osječani najbolji

Na natjecanju Moot Court Croatia, nacionalnom moot court natjecanju studenata pravnih fakulteta u Hrvatskoj, četveročlani tim studenata s Pravnog fakulteta u Osijeku osvojio je dvije od tri moguće nagrade: za najbolji pisani podnesak i najboljeg govornika.

Tim u sastavu Romana Ćosić, Katarina Knežević, Tomislav Metelko i Mario Vrdoljak u prvome se krugu uspješno plasirao među 14 najboljih ekipa u Hrvatskoj kao jedini iz Osijeka, te je 8., 9. i 10. svibnja sudjelovao na usmenim rundama natjecanja u Zagrebu. Nakon okršaja s timovima s pravnih fakulteta iz Zagreba i Rijeke u preliminarnim ročištima, plasirali su se u polufinale natjecanja što je već tada činilo najveći uspjeh PFO-a na ovom natjecanju, no uspješnim argumentiranje protiv još jednog riječkog tima u polufinalu uspješno su došli do samog finala. Pobjeda u finalu protiv zagrebačkog tima izmakla im je u vrlo izjednačenoj raspravi, no u Osijek donose nagrade za najbolji pisani podnesak, dok je Katarina Knežević proglašena najboljom govornicom MCC-a.

                     vrdoljak2.jpg

" Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja, nastalo po uzoru na moot court natjecanja iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta, a okuplja najbolje studente prava iz cijele Hrvatske. Takva natjecanja predstavljaju izvrsnu priliku za studente da steknu vrijedna iskustva istraživanja i vođenja slučaja, kao i da u praksi primjene teorijska znanja stečena na fakultetu. Natjecanje se sastojalo od pisanja podnesaka i usmenih rundi pred sudom, a studenti su na spornom slučaju počeli raditi još u siječnju", pojasnio je za Radio Osijek Mario Vrdoljak, član osječkog tima.

Ovaj tim plasirao se među 14 najboljih u državi, te je sudjelovao na usmenim rundama natjecanja u Zagrebu. Nakon okršaja s timovima pravnih fakulteta iz Zagreba i Rijeke u preliminarnim ročištima, plasirali su se u polufinale natjecanja. Uspješnim argumentiranjem protiv još jednog riječkog tima u polufinalu uspješno su došli do finala.


Mario Vrdoljak