Mošh! tehnološki vikend

Mošh!             tehnološki vikend

Poduzetnički inkubator BIOS i Osijek Software City 15. i 16. listopada organiziraju Mošh! tehnološki vikend u sklopu kojega će se održati predavanja, prezentacije primjera dobre prakse, okrugli stol na temu "Razvoj i financiranje gaming i kreativne industrije" te 24- satni hackathon.

Mošh! tehnološki vikend održati će se u prostorima  Kulturnog  Centra,  Kneza Trpimira 2a, Osijek, Hrvatska. Hackathon će početi u petak 15.10. u 12 sati i trajati do subote 16.10. do 12 sati. Za pobjednike hackathona je osigurana bogata nagrada. 
Nakon hackathona će biti organizirana prezentacija rješenja pred komisijom.
Zadana tema hackathona bit će objavljena natjecateljima na dan natjecanja, a lajtmotiv konferencije i natjecanja je gaming i kreativna industrija.
Sudionici hackathona će imati sve tehničke preduvjete za rad (stolove, struju, internet). Laptopi ili stolna računala nisu uključeni, tako da ponesite svoje.
Maksimalan broj osoba po timu je 4.
Svaki tim će imati mentora koji će biti dostupan za stručne savjete, razgovor i ostala pitanja.
Nagrade za prva tri mjesta iznose:
1. mjesto - 10.000 kuna»
2. mjesto - 5.000 kuna
3. mjesto - 2.000 kuna

"Drago nam je što započinjemo s još jednom uspješnom pričom, uz našu Međunarodnu konferenciju o poduzetništvu koja se već brendirala kao važan i prepoznat događaj namijenjen poduzetnicima, predstavnicima lokalne samouprave te kolegama iz drugih poduzetničkih potpornih institucija", ističu organizatori.
No photo description available.

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., u suradnji s partnerom iz Hrvatske, Gradom Osijekom te partnerima iz Srbije, Poslovnim inkubatorom Novi Sad i Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam sudjeluju u provedbi projekta CB NET, punog naziva Cross-Border Regional Creative Business Networking, koja je započela je 1.10.2019. i trajat će do 31.3.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 377.992,71 EUR, od čega 85% projekta financira Europska unija, dok će 15 % osigurati prijavitelj projekta.

Projekt je nastao kao posljedica nezaposlenosti u prekograničnoj regiji, a oslanja se na potencijal rasta i razvoja ICT industrije, osobito područja kreativnih industrija te industrije računalnih igara.

Kako bi se povećao broj zaposlenih, a također i utjecalo na jačanje suradnje u prekograničnoj regiji, tijekom projekta su se organizirale brojne edukacije te ciljani događaji.
Edukacijski programi popraćeni su mentoriranjem poduzetnika od strane stručnjaka s dugogodišnjm iskustvom. Program se odvija s obje strane granice (dio programa u RH, dio u Srbiji), a po završetku će se kreirati ICT mreža, koju će činiti polaznici programa te ostali poduzetnici navedenih sektora.

Sukladno navedenom projektu Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. i Udruga Osijek Software City uz pokroviteljstvo Grada Osijeka organiziraju Mošh! tehnološki vikend u sklopu kojeg će se održati predavanja, prezentacije primjera dobre prakse, okrugli stol na temu „Razvoj i funkcioniranje gaming i kreativne industrije“ te 24-satni hackathon.