Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom

Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom

Ilustracija

U Požegi je predstavljen projekt Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom koji će pomoći Udruzi „MI“ roditelja djece s posebnim potrebama kao i svim osobama s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji.

Cilj je projekta povećati zapošljavanje i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom koje će u sklopu projekta dobiti psihosocijalnu potporu i obrazovanje te kroz radnu terapiju usvojiti socijalne i radne vještine neophodne za poboljšanje pristupa tržištu rada.

Osnivanje Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom novi je projekt Grada Požege koji će biti realiziran u idućih 16 mjeseci, a vrijednost je projekta 153 tisuće eura. Projekt je financiran europskim novcem iz IPA IV komponente, Razvoj ljudskih potencijala.

Prvi je korak provođenje istraživanja potreba osoba s invaliditetom, izrada analize i plana rada, zatim priprema aktivnosti za osnivanje MFC-a i pribavljanje potrebne dokumentacije. Slijedi otvaranje centra, edukacija i zapošljavanje ciljne skupine te promocija aktivnosti i proizvoda centra.

Udruga MI – Slavko Đeker i Snježana Marić