Multimedijalni festival zdravlja – protiv ovisnosti

Multimedijalni festival zdravlja – protiv ovisnosti

fotografije A.Bajto/D.Magušić

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti volonteri udruge “Osječka škola” provode brojne aktivnosti s naglaskom na održavanju prvog Multimedijalnog festivala zdravlja – protiv ovisnosti, čiji je domaćin danas bila osnovna škola "Mladost". Poslušajte kako je bilo na Festivalu iz izravnog javljanja u program Radio Osijeka.

mladost2.jpg

Pokrovitelji festivala su Grad Osijek i Ministarstvo socijalne politike i mladih RH, a ideja je upozoravati na opasnost od ovisnosti, kako alkohola, droge ili kocke, preko ovisnosti novoga doba poput one o hrani ili internetu - rekao je voditelj projekta Filip Lažeta dodajući da je Osijek jedini grad u Hrvatskoj koji ima takav projekt koji se održava u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. Inače, “Osječka škola” već nekoliko mjeseci održava edukativne i kreativne radionice u osnovnim školama i centrima za odgoj i obrazovanje djece i mladih.

mladost3.jpg

Uz djelatnost stručnih voditelja i volontera djeca su pohađala finalne multimedijalne radionice, filmske radionice koje su uključivale i montažu o temi prevencije ovisnosti.