Na istoku Hrvatske stanje zadovoljavajuće

Na istoku Hrvatske stanje zadovoljavajuće

Dok se zbog pogoršanja epidemiološke situacije na Jadranu, konkretno u četirima dalmatinskim županijama, od ponedjeljka primjenjuju strože mjere, koje danas predstavlja nacionalni Stožer, stanje u slavonskim županijama je zadovoljavajuće. Osam je novih slučajeva zaraze.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 147 osoba od kojih su tri bile pozitivne na SARS-CoV-2 (2 osobe iz Rajevog sela i 1 osoba iz Vinkovaca). Nema preminulih osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Na bolničkom je liječenju osam covid pacijenata, dok se 86 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 178 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 54 uzorka, od kojih su tri bila pozitivna na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 8 slučajeva zaraze – sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 58.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 275 uzoraka – na koronavirus bila su pozitivna dva. Zbog covida-19 na bolničkom je liječenju jedna osoba (OŽB Našice). Pod mjerom samoizolacije je 406 osoba.

U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom. Testiranih je bilo 32, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica jedan je COVID-19 pacijent koji se nalazi na respiratoru.
COVID-bus koji se pokazao kao sjajno rješenje za cijepljenje, od ponedjeljka, 26. srpnja kreće u ponovni obilazak 57 naselja Virovitičko-podravske županije koje je posjetio u „prvom turnusu“. Od 26. srpnja do 6. kolovoza, oni koji su se u COVID-busu cijepili prvom dozom, dobit će drugu dozu cjepiva.
Osim toga omogućit će se cijepljenje prvom dozom Pfizera ili Johnsonom onih koji to žele, a još se nisu cijepili.