Na istoku zemlje osmero novozaraženih, preminulih nema

Na istoku zemlje osmero novozaraženih, preminulih nema

Foto: HRT/Davor Lončarić

U slavonskim je županijama osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 5 novozaraženih, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj po jedan, a u Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva. Preminulih nije bilo.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 126 uzoraka od kojih je 5 bilo pozitivno na koronavirus. Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području općine Šodolovci, a po jedna na području grada Osijeka te općina Podgorač i Viškovci. Na bolničkom se liječenju nalazi 9 osoba oboljelih od COVID-19 – tri pacijenta su u osječkom KBC-u, a šest u našičkoj Općoj županijskoj bolnici Našice. Od 11. lipnja ni jedan pacijent nije na respiratoru. U posljednja 24 sata (kao ni proteklih 10 dana) nije bilo preminulih od posljedica infekcije koronavirusom.
U samoizolaciji se trenutno nalazi 289 osoba.
"Na tri cijepna punkta (dvorane Zrinjevac i Gradski vrt u Osijeku te u sportskoj dvorani u Đakovu) prošlog vikenda cijepljeno je još 1.367 osoba koje su se odlučile na primanje prve doze cjepiva bez prethodne najave. Uz redovita cijepljenja koja se provode na 13 punktova na području županije preko liječnika opće medicine, i sljedeći se vikend (u subotu i nedjelju) nastavlja tzv. masovno cijepljenje. Ovoga puta takvo cijepljenje će se provoditi u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a koristit će se cjepiva proizvođača Modena i Johnson te pozivam građane da se odazovu", rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 i to na području Vrpolja. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada znosi 11.986.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je 11 covid pacijenata od kojih su tri na respiratoru. U novogradiškoj bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19.
Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 165 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 33 osobe, među kojima je jedna osoba iz Gradišta bila pozitivna na koronavirus. Preminulih osoba nema, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 17 covid pacijenata, dok se 73 nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima je jedan djelatnik iz sustava zdravstva. U samoizolaciji je 211 osoba.
Od početka epidemije ukupan broj zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji je 12371, od kojih se 12027 oporavilo, a 254 osobe su preminule.

Jedna osoba iz Pitomače, od 50 testiranih, pozitivna je na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom je liječenju 6 covid pacijenata – petero u Općoj bolnici Virovitica, a jedan u KBC-u Rebro. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 4.113 osoba. 142 je preminulo od posljedica infekcije.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 7 uzoraka, među kojima nije bilo pozitivnih nalaza. Trenutno je na tom području aktivno 5 slučajeva zaraze korona virusom – jedna osoba je u kućnoj izolaciji, a 4 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalaze 54 osobe.