Na osječkom nebu 47. Zmajevi nad gradom

Na osječkom nebu 47. Zmajevi nad gradom Na osječkom nebu 47. Zmajevi nad gradom

foto D. Vračević/HRT

OŠ Tina Ujevića za masovnost, Helena Hajduković iz OŠ Grigora Viteza u natjecanju klizača, u kreativnosti Dina Madunić iz OŠ Franje Krežme, za visinu zmaja Maja Schonberger iz OŠ Ljudevita Gaja- pobjednici su 47. Zmajade.

Na prostoru Sportskog aerodroma Osijek-Čepin održana je 47. Zmajada, manifestacija u organizaciji  Zajednice tehničke kulture grada Osijeka i Aerokluba Osijek, pod pokroviteljstvom grada Osijeka.

Uz natjecanje u visini leta zmajeva, ocjenjivala se masovnost i kreativnost izrađenih zmajeva a održano je i natjecanje s klizačima. Ova natjecateljska manifestacija okuplja osječke osnovce, njihove nastavnike i roditelje. Zmajeve mogu dobiti svi posjetitelji, pripremljeno ih je 2000.

Zmajada se održava uz bogat popratni program, razne demonstracije, prezentacije i izložbe: izložba jedrilica, zrakoplova, motornih i bezmotornih zmajeva, izlažu zrakoplovni i raketni modelari, na programu su skokovi padobranaca i jedrenje paraglajderima, prezentacija policijske prevencije, izložba i prezentacija leta velikih zmajeva, predstavljaju se aktivnosti Centra tehničke kulture, Društva za podvodne aktivnosti "Mursa" i Radiokluba "Osijek", vožnja motora Motokluba Osijek...   

Suorganizatori su PU osječko-baranjska- Odjel prevencije i Motoklub Osijek. 

   imag1775-20180603-114749959.jpg

javljanje Ksenije Zelenić u Deseticu

Zmajada- rezultati