Na Sveučilištu u Osijeku krenuo studij Kreativne terapije

Na Sveučilištu u Osijeku krenuo studij Kreativne terapije Na Sveučilištu u Osijeku krenuo studij Kreativne terapije

mojosijek.hr

U suradnji Umjetničke akademije u Osijeku i osječkog Medicinskog fakulteta pokrenut je prvi studij Kreativne terapije u Hrvatskoj. Objedinjuje kapacitete dviju znanstvenih institucija i izvodi se u četiri semestra

Studijski program Kreativne terapije objedinjuje kapacitete dviju znanstvenih institucija, te je kao poslijediplomski studij zanimljiv polaznicima u području zdravstva, školstva, socijalne službe i drugih društenih programa, rekla je voditeljica studija Tatjana Zubković - Bertok.

Recenzije studija napravili su vrhunski inozemni stručnjaci s međunarodnih sveučilišta, koja imaju dugu tradiciju provedbe art terapije. Svih pet recenzenata dodijelili su pozitivne i visoke ocjene za sadržaj i program navedenog specijalističkoga studija, napomenula je Zubković - Bartok. Kao predavači gostovat će i inozemni profesori, no većinu programa odrađivat će profesori s Umjetničke akademije i Medicinskog fakulteta. Jedan od njih je Aleksandar Včev s toga fakulteta koji je istaknuo da Studij objednjuje najbolje iz zapadnjačke i istočnjačke medicinske znanosti i to povezuje s umjetničkim programima poput art terapije, muzikoterapije ili terapije plesom. 

 

Zubković i Včev