Na Univerzijadi nastupili hrvatski gimnastičari, Osječanin Prpić 30.

Na Univerzijadi nastupili hrvatski gimnastičari, Osječanin Prpić 30. Na Univerzijadi nastupili hrvatski gimnastičari, Osječanin Prpić 30.

Od 19. do 30. kolovoza traje 29. Univerzijada u Taipeu. Sudjeluju i hrvatski sveučilištarci. Završile su kvalifikacije na konju s hvataljkama. Osječanin Renato Prpić dijeli 30., 31. i 32. mjesto. Nastupio je 91 natjecatelj.

Nakon kvalifikacije na konju s hvataljkama, Osječnin Renato Prpić uspio je doći do podjele 30., 31. i 32. mjesta u konkurenciji 91 gimnastičara, doznajemo od njegovoga trenera Saše Solara: "Renato je korektno odradio svoju vježbu od početka do kraja, ali ostaje žal budući da je na samom kraju nekoliko puta raširio noge prilikom izvedbe posljednjeg elementa što su suci kaznili sa gotovo bodom odbitka. Toliko mu je i trebalo za plasman od 6. do 8 mjesta i ulazak u finale. No, to je također zapažen uspjeh, jer Renatu su tek 22 godine i ima još desetak godina nastupanja na najvećim gimnastičkim priredbama. Pokazao je da je spreman za velike rezultate u konkurenciji svjetskih gimnastičara, tako da je dostojno predstavio Hrvatsku, Osijek i svoj Ekonomski fakultet ostavivši iza sebe 60 svjetskih gimnastičara-studenata unatoč tomu što je nastupao pod jakom upalom uha koju je dobio odmah po dolasku na Taipei zbog stalnog boravka u prostorijama sa jakim klima uređajima", rekao je Solar.
 
Svojim nastupom razveselio je Zagrepčanin Matija Baron koji je uspio ući u finale kao 8. te će se ovoga tjedna boriti za medalje.
 
Inače u kvalifikacijama je najbolju ocjenu ostvario jedan najboljih gimnastičara današnjice, osvajač nekoliko olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, Ukrainac Oleg Verniaev.