Lokomotiva novi ispit za Osječane

Lokomotiva novi ispit za Osječane

HRT

Točno na polovici prvenstva, 18. kolo HT Prve lige nogometašima Osijeka donosi dvoboj s izravnim konkurentnom na tablici. U nedjelju (7.12) od 15 sati u Gradskom vrtu gostuje zagrebačka Lokomotiva .

Pobjeda protiv Intera i plasman u polufinale ovogodišnje borbe za Rabuzinovo sunce zasigurno je donijela mirnije vode u osječkom taboru koji se sada može u potpunosti posevetiti zbivanjima na ligaškom planu. Kup i prvi dio plana uspješno je apsolviran, dok se drugi, onaj povratka prema mjestima koje znače Europu tek očekuje i to bez sumnje pod posebnim povećalom. Lokomotiva i Slaven Belupo posljednje su dva izdanja do zimske pauze i teško da bi bilo što osim “šestice” zadovoljilo Bijelo-plave, posebice ako se u obzir uzmu oba nastupa pred domaćom publikom.

Pogled na tablicu uoči početka 18. kola jasno ocrtava i važnost nadolazećeg izdanja. Trenutno petoplasirani Osijek i četvrtoplasiranu Lokomotivu dijeli samo jedan jedini bod, no da će protiv lokosa ako žele slaviti morati isporučiti maksimum potvrđuje i Mile Škorić: "Želja nam je dati ne sto, nego tristo posto u oba preostala izdanja. Lokomotiva je neugodna, brza momčad u dobroj formi što su i više puta pokazali. Ono na čemu ćemo mi inzistirati je brzi protok lopte uz jaču dozu agresivnosti”, zaključio je recept kapetan Bijelo-Plavih.

Pogled prema svlačionici također daje razloga za optimizam jer će svi igrači osim nedovoljno oporavljenog Špoljarića u nedjelju biti na raspolaganju Ivici Kuleševiću. 

Parovi 18. Kola HT Prve lige

Petak 6.12. 
Dinamo-Varaždin 18:00
Subota 7.12. 
Gorica-Slaven Belupo 15:00
Inter-Hajduk 17:30
Nedjelja 8.12. 
Osijek-Lokomotiva 15:00
Rijeka-Istra 17:30