Otvorena Kuća nogometa u Osijeku

Otvorena Kuća nogometa u Osijeku Otvorena Kuća nogometa u Osijeku
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

U Kupskoj ulici u Osijeku danas je otvorena "Kuća nogometa", reprezentativni objekt s približno 700 četvornih metara na četiri etaže, a koji će koristiti Hrvatski i Županijski nogometni savez, te Nogometno središte Osijek, dok će se u prizemlju tijekom sljedeće godine urediti "Muzej nogometa".

U izgradnju "Kuće nogometa" HNS je uložio 4 milijuna i 100.000 kuna, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija u uređenje i opremanje milijun i 400.000 kuna, a Grad Osijek je ustupio i zemljište za njezinu gradnju.

Prigodom otvorenja viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić istaknuo je kako je Kuća nogometa od izuzetne važnosti za razvoj nogometa: "Ne samo u našoj ponosnoj Slavoniji i Baranji, nego za sveukupan hrvatski nogomet. Svi smo svjedoci, netko duže, netko kraće, koliko je ovaj kraj pisao povijest hrvatskog nogometa kroz slavne igrače, kroz klubove, trenere i sportske djelatnike i mi ih nikada ne smijemo zaboraviti, a niz je i izuzetno prominentnih sudaca proizašlo iz ove sredine", rekao je Srebrić i dodao kako će hrvatski nogomet konačno imati mjesto na kojemu će moći podignuti svoj rad na višu razinu: "To će opet imati za posljedicu sveukupan razvoj i napredak nogometa u ovom dijelu Hrvatske, a i svi zajedno ćemo se ovdje radovati i veseliti. Tim više kad tu dovedemo i ono što će se dogoditi sljedeće godine, a to će biti, ovako slobodno mogu reći, jedan pravi urnebes na veliko zadovoljstvo svih nas", rekao je Srebrić.

img_20191206_122200.jpg Prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović rekao je kako će na prvom i drugom katu zgrade biti prostorije Hrvatskog nogometnog saveza, Županijskog nogometnog Saveza i Nogometnog središta Osijek: "Na drugom katu imamo prostoriju koja je multifunkcionalna i zajednička u kojoj ćemo organizirati sastanke, dok u potkrovlje planiramo iznajmiti. Već sam u nekim razgovorima s nekim pravnim subjektima i mislim da bi kroz to mogli održavati hladni pogon zgrade", rekao je Vučemilović-Šimunović i dodao kako bi se u prizemlju tijekom 2020. godine trebao urediti i opremiti "Muzej nogometa" Osječko-baranjskog saveza i Nogometnog središta Osijek: "Tu smo već daleko otišli u pripremama i dogovaramo se sa svim onim subjektima koji će sudjelovati u tom projektu. To je jedan vrlo složen projekt i ne smijemo tu pogriješiti, ne smijemo ne evocirati ključne događaje u nogometu Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije. Ove godine je 95. godišnjica osnutka, tako da sam uvjeren da ćemo taj posao odraditi", rekao je prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunović i dodao kako su neposredno pred otvaranje imali dvije skupštine, Županijskog nogometnog Saveza i Nogometnog središta Osijek, gdje su potvrđeni mandati svima koji vode Hrvatski nogometni savez.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega rekao je kako je Grad Osijek dao zemljište na korištenje HNS-u i zajedno s Osječko-baranjskom županijom opremio cijeli prostor: "Jako smo sretni da je danas otvorena Kuća nogometa i ja bih rekao da je to samo još jedan u nizu projekata gdje je simbioza više faktora, U ovom slučaju Hrvatski nogometni savez kao glavni investitor, te Grad i Županija koji su svesrdno pomogli", zaključio je Požega.