Tri odličja za sokolaše na Grand prix Croatia 2020.

Tri odličja za sokolaše na Grand prix Croatia 2020.

Foto: Aleksandar Šegavčić

Ovogodišnji je Grand Prix Croatia u Samoboru okupio 1930 natjecatelja/ica iz 268 klubova te iz 22 zemlje cijelog svijeta, koji su u tri dana natjecanja dokazivali svoju spremnost i uspješnost .

Zanimljivost i ovogodišnjeg natjecanja je nazočnost karataša od kategorije cicibana (6-7godina) do seniora (20 godina) u pojedinačnoj i ekipnim kategorijama, ali i natjecatelja s invaliditetom. Turnir je bio izuzetno važan za kategorije od kadeta do mlađih seniora iz razloga osvajanja potrebitih bodova za odlazak na Prvenstvo Europe u veljači 2020. u Budimpešti. Od ukupnog broja 1930 natjecatelja u disciplini kumite nastupilo je 1376 natjecatelja i 554 u disciplini kata.

I ove su godine nastupili mladi kata uspješnici Karate kluba Hrvatski sokol KATIA ŠEGAVČIĆ (mlađe kadetkinje 13-14 god.), EMA ALŠIĆ (mlađe učenice 9-10 god.) i najmlađa ELENA ŠEGAVČIĆ (cicibanke 7-8 godina). Nažalost, zbog bolesti nije nastupio kata uspješnik Fran Seligman.

U vrlo zahtjevnoj konkurenciji mladih katašica iz raznih zemalja članice Karate kluba Hrvatski sokol osvojile su  tri odličja - ZLATNO i DVA BRONČANA.

KATIA ŠEGAVČIĆ bila je među 31 natjecateljicom u kategoriji i savršeno je odradila pet vrlo zahtjevnih kata kako bi se okitila ZLATNIM ODLIČJEM ( medalja i pehar). Njezin je nastup bio briljantan.

EMA ALŠIĆ  u konkurenciji 28 natjecateljica također iz raznih zemalja osvojila je BRONČANO ODLIČJE.  

Sedmogodišnja djevojčica ELENA ŠEGAVČIĆ u svojoj je kategoriji imala 11 kvalitetnih natjecateljica, najviše iz Hrvatske. U svojem je prvom nastupu u vrlo zahtjevnoj konkurenciji uspjela osvojiti BRONČANO ODLIČJE.

 

tekst: Aleksandar Šegavčić