Nacionani projekt Živjeti zdravo

Nacionani projekt Živjeti zdravo

Nakon akcija "Hodanjem do zdravlja" i "Volonteri u parku" nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo" bit će predstavljen u Osijeku na konferenciji u ponedjeljak, 14. svibnja.

"Hodanjem do zdravlja" aktivnost je namijenjena građanima svih dobnih skupina. Okupljanje sudionika je u Drvenparku u Perivoju kralja Tomislava, hodanje se nastavlja Europskom avenijom, ulicom A. Stepinca do Šetališta F. Šepera te natrag do Drvenparka. "Hodanjem do zdravlja" voditi će stručna osoba, koja će educirati sudionike i ostale zainteresirane o načinima pravilnog hodanja i prikazati nekoliko vježbi koje je poželjno napraviti prije početka hodanja. Iz GSSR Sport za sve napominju da je aktivnost "Hodanjem do zdravlja" uključen u akciju "Zdravko je krenuo", pa će građani koji su propustili neku od aktivnosti "Zdravka" moći dobiti žig u svoj rekreacijski karton.
image002-1.pngSudionici će se po povratku moći uključiti u aktivnosti koje će za djecu i građane pripremiti volonteri u parku. Svi koji to žele imat će i priliku izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi za što će se pobrinuti volonteri Centra za zdravlje Vaga. Građani će moći dobiti savjete o važnosti redovite tjelesne aktivnosti, učincima hodanja na fizičko i psihičko zdravlje, uravnotežene prehrane te relaksacije. "Javnozdravstvenom akcijom „Hodanjem do zdravlja“ želi se osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnost", kaže dr. Nikola Kraljik, koordinator projekta Živjeti zdravo za Osječko-baranjsku županiju i najavljuje da će se u ponedjeljak, 14. svibnja održati konferencija na kojoj će biti predstavljen taj nacionalni program, te prikazati primjeri dobre prakse u promicanju zdravlja Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije.