Najavljen 14. Ferivi polumaraton

Najavljen 14. Ferivi polumaraton Najavljen 14. Ferivi polumaraton

foto: Davor Lončarić

"Osjetite snagu svog tijela, umirujući ritam koji trčanjem proizvodite i pozdravite proljeće onako kako mu to i dolikuje!", poruka je kojom je najavljen ovogodišnji, četrnaesti Ferivi polumaraton koji će se održati 7. travnja u Osijeku.

"Trčanje nije samo sportska disciplina, trčanje je najprirodniji pokret i ne zahtijeva više od patika i odluke da se pokrenemo, a nagrada za dobru volju donosi višestruki dobitak: poboljšanu kondiciju, zdravlje, vitalnost, poletnost, smanjenje stresa, povećanje općeg zadovoljstva i koncentracije u radu na svim drugim područjima života", stoji u najavi ovogodišnjeg Ferivi polumaratona u Osijeku.

Osijek će 7. travnja, po 14. put ugostiti preko 1000 zaljubljenika ovog sporta, te u dionici dugoj 21,097 kilometra provesti trkače kroz sve ljepote grada. 

Oni koje još nosi mladenački duh, a nisu fizički spremni istrčati polumaraton, mogu se prijaviti za Utrku građana koja duži 5000 metara te osjetiti intenzitet doživljaja koji je neizostavna pratnja svakog sudionika svih velikih natjecanja. Svima je znano da osim intenzivnog doživljaja, zahvaljujući sponzorima, svaki trkač sa sobom, svake godine, sa Osječkog Ferivi polumaratona, nosi i iznimno bogat startni paket. Svi odrasli sudionici startaju zajedno u 10 sati i 30 minuta s Trga Ante Starčevića, a dječje utrke počinju u 9 sati.

Na današnjoj konferenciji za novinare direktor utrke Damir Černić iz Maraton kluba Hrvatski sokol istaknuo je kako je do sada prijavljeno 850 sudionika polumaratona te 250 trkača u utrci građana "Jel trčiš lega?", no očekuje se kako će broj sudionika biti veći jer se mnogi prijavljuju u posljednji trenutak. Utrkom će biti promovirane sve ljepote Osijeka, čak će protrčati pored tradicionalnog sajma antikviteta u Tvrđi, a Černić je izrazio i malo razočarenje zbog činjenice da najveći hrvatski polumaraton nije podruprla lokalna turistička zajednica. U ime tvrtke Ferivi Ferdo Kraljević pozvao je Osječane da podupru trkače u što većem broju, a zahavlio je na jedinstvu grada i županije kada je u pitanju potpora najljepšem i najvećem polumaratonu u zemlji.

U ime grada Osijeka akciju je podupro Toni Brdarić iz gradskog Odjela za sport te Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije. U organizaciji sudjeluje i Gradsko društvo Crvenoga križa koje će, među ostalim, organizirati podjelu ručka za maratonce te na ruti osvježenje sudionicima utrka. 

 

"Još uvijek nije kasno da se priključite i zajedno sa sportašima amaterima, profesionalcima, rekreativcima, ali i potpuno nespremnim pojedincima testirate svoje granice", poručuju organizatori Ferivi polumaratona. 

Poslušajte što su izjavili organizatori 14. osječkog Ferivi polumaratona. 

 

Damir Černić

Ferdo Kraljević

Dubravko Ižaković

Toni Brdarić

Goran Latković Crveni križ