Najbolji elektroinstalateri i elektromonteri u EMŠC

Najbolji elektroinstalateri i elektromonteri u EMŠC

fotografije Amoreta Bajto

Međužupanijsko natjecanje učenika u strukovnom području elektrotehnike i računalstva u zanimanju elektroinstalater / elektromonter održava se danas u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku. Najuspješniji natjecatelji sudjelovat će na državnom natjecanju koje će se u ožujku održati u Zagrebu.

Na natjecanju sudjeluju redoviti učenici trećeg razreda strukovnih škola iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Nakon svečanog otvaranja i izbora povjerenstva za ocjenjivanje na teorijskom i praktičnom dijelu te iznošenja propozicija natjecanja, natjecanje je održano u dva dijela – teorijskom i praktičnom.
Svrha je natjecanja razmjena iskustava i poticanje učenika/ca i njihovih nastavnika/ca u prenošenju, stjecanju i prezentaciji znanja, vještina i sposobnosti u području elektroinstalacija, radi promicanja zanimanja i unaprjeđivanja odgojno-obrazovnog rada u elektrotehničkoj struci, poticanja i iskazivanja kreativnosti, razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja u ovom području. Nakon provedenog natjecanja jedan učenik iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije stječe pravo na sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati 27. i 28. travnja 2017. u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi Zagreb.