Najduža špaga spojila šest gradova

Najduža špaga spojila šest gradova Najduža špaga spojila šest gradova

foto HRT Radio Osijek/S.Filipović

Osijek, Čakovec, Zagreb, Rijeka, Zadar i Split, ususret Svjetskom kupu u gimnastici DOBRO World Cupa Osijek 2021. (12.-13. lipnja), povezali su se u najdužoj špagi 1349 metara koju su izveli gimnastičari iz šest gradova. Time je najavljen skup koji će za tjedan dana okupiti oko 300 sudionika.

Osječki gimnastičari ali i oni koji su im se bili spremni pridružiti okupili su se kod Pješačkog mosta. I u drugim gradovima okupii su se na atraktivnim lokacijama točno u podne i to u Zagrebu na Jarunu,  u Čakovcu- Stari grad Zrinskih, u Rijeci-Riječki lukobran, Zadar-Športski Centar Višnjik, kod dvorane Krešimira Ćosića te u Splitu-Zapadna obala, Obala kneza Branimira.

Najdužu špagu uoči gimnastičarskog Svjetskog kupa u Osijeku 450 sudionika premijerno je napravilo 2017. godine, njezina je duljina tada bila 600 metara, a atrakcija je dio popularizacije gimnastike, ali i sporta u cjelini. Godinu dana kasnije u tom je pothvatu sudjelovalo čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije, špaga se protezala od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu.

"U ime organizatora - Hrvatskog gimnastičkog saveza i Gimnastičkog društva Osijek - Žito - želimo se zahvaliti Gimnastičkom klubu Marjan u Splitu, Gimnastičkom klubu Salto iz Zadra, Gimnastičkom klubu Rijeka, Z.T.D. Hrvatski Sokol iz Zagreba, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec - Macan iz Čakovca i Turističkim zajednicama navedenih gradova na pomoći oko organizaciji Najduže špage", ističu organizatori.

Organizatori najavljuju da će službene snimke Hrvatske povezane u Najdužu špagu biti objavljene sutra na njihovim društvenim mrežama.

 

javljanje u program, razgovor Stjepana Filipovića s Ivanom Maltašić (Gimnastičko društvo Osijek - Žito)