Najljepši poklon gradu na Dravi je kada se rodi mali bijelo-plavi

Najljepši poklon gradu na Dravi je kada se rodi mali bijelo-plavi

Foto: mrežna stranica NK Osijeka

NK Osijek danas slavi 71. rođendan. Tim povodom odlučili su s 1.947 kuna na štednoj knjižici darivati svakaku bebu koja se danas rodi u osječkom rodilištu. Iznos je simboličan jer je riječ o godini osnutka najpopularnijeg sportskog kolektiva Slavonije i Baranje.

Uz čestitke roditeljima, poklonit će i bijelo-plavi poklon paket, a novorođeni će odmah dobiti i članske iskaznice bijelo-plavog kluba. Prigodna akcija organizirana je pod motom „Najljepši poklon gradu na Dravi je kada se rodi mali bijelo-plavi!". Kako je u razgovoru za Radio Osijek rekao direktor marketinga Nogometnog kluba Osijek Alen Nađsombat dio je to cjelovite akcije Pokrenimo grad. Prigodno uz rođendan, u tijeku je online Natječaj na Facebook stranici NK Osijeka u kojem navijači šalju fotografije ili video zapise svojih čestitki Klubu, a najbolji, odnosno najzanimljiviji bit će nagrađeni.
"Bogata je povijest našeg nogometnog prvoligaša, još od 27. veljače 1947. i početnog imena Proleter, preko Slavonije, pa do NK Osijek. U tom razdoblju bilo je puno velikih utakmica, dramatičnih kvalifikacija, velikih i senzacionalnih pobjeda te sjajnih igrača i vrlo uspješnih trenera. Bilo je, dakako, i onih teških, neizvjesnih trenutaka, borbe za opstojnost Kluba, a sve je uvijek bilo prožeto navijačkom ljubavlju prema najpopularnijem sportskom kolektivu u gradu na Dravi", stoji na mrežnim stranicama kluba.
Neizbježno, uz snježne uvjete koji vladaju u cijeloj zemlji, bilo je i pitanje o tome kako se osječki nogometaši pripremaju za sljedeću prvenstvenu utakmicu, koja bi se trebala odigrati sljedećeg vikenda upravo u Gradskom vrtu, protiv Intera, budući da je utakmica s Lokomotivom i drugi puta odgođena (trebala bi se odigrati 7. ožujka). 
No, trener Osječana Zoran Zekić ne "razbija" previše glavu time kada će se i u kojim okolnostima odigrati sljedeća prvenstvena utakmica, jer - na vrijeme se ne može utjecati. Teren na stadionu je pod snijegom, slijede još niže temperature, travnjaci su zaleđeni, pa je teško trenirati i na terenu s umjetnom travom. "Na vanjskim se terenima može praktično samo trčkarati iako i tada treba biti oprezan zbog zaleđene površine. Prisiljeni smo dosta toga improvizirati, nadajući se da ćemo ipak biti u mogućnosti igrati s Interom u subotu", kaže Zekić.
Od Nađsombata doznajemo da nogometaši ipak treniraju, ali u dvorani Gradski vrt.

Iz emisije Dobar dan - javljanje Vedrana Drabeka