Najveća slavonska IT konferencija KulenDayz

Najveća slavonska IT konferencija KulenDayz Najveća slavonska IT konferencija KulenDayz
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Trodnevna informatička konferencija KulenDayz, koja se održava 11. godinu zaredom, počela je u petak u Osijeku. Ove godine okupila je više od 700 developera, IT profesionalaca i projektnih menadžera iz zemlje i svijeta.

Koncept KulenDayza ostao je i ove godine prepoznatljiv s 10 smjerova, 10 treninga te 70 predavanja, a kako ističe direktor i začetnik konferencije Bernard Katić, teme koje su pokrivene uključuju napredni razvoj aplikacija, cloud tehnologije, baze podataka, dizajn, igre, IT Pro te iznimno popularni projektni menadžment: "Cijeli koncept KulenDayza je bio takav da želimo raditi cijelu konferenciju pod našim motom slow down. Znači da mi radimo visokotehnološke teme i visokotehnološka predavanja ali u opuštenom tonu, tako da ljudi kada dođu ovdje da uz taj tehnički sadržaj dobiju i puno netehničkog sadržaja. Znači da dobiju više nekakvog druženja, radnih kontakata i da ponesu s ove konferencije, ne samo dobra znanja, nego i dobre uspomene i dobra prijateljstva."

img_20190906_110833.jpg Da su u programu sve vrhunski i aktualni sadržaji, da ima za svakoga ponešto, potvrđuju i stručni predavači. Jedan od njih je predstavnik tvrtke NT Consulting Nenad Trajkovski koji je održao predavanje o tvrtkama u kriznim razdobljima: "Ono što ja želim ukazati ovdje je kako se rješavaju problemi na projektima koji zapadnu te probleme, zašto zapadnu i koji su načini naravno rješavanja", rekao je Trajkovski, dok je predstavnik SIS Company iz Sarajeva Omar Kudović dodao: "Trenutno radimo trening kompletan za sharepoint, za exchange, zatim za moderno i sigurno okruženje koji koriste servise iz clouda."

Ove je godine kroz KulenDayz potvrđena i suradnja osječkog IT sektora s Akademijom za umjetnost i kulturu, potvrdila je voditeljica Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Ivana Bestvina Bukvić: "Akademija za umjetnost i kulturu Osijeku prepoznaje potrebe tržišta rada IT sektora, budući da se naši studenti zapošljavaju u tom sektoru. Mi nastojimo u okviru naših studijskih programa, nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, primijeniti što više ustvari stručnih sadržaja."

Nakon predavanja u subotu je planiran party u Kazamatu, a u nedjelju i team building u prirodi. Glavni organizatori KulenDayza su: MsCommunity, Osijek Software City, Project Management Institute Hrvatska, Poduzetnički inkubator BIOS, Sveučilište u Osijeku i Akademija.