Nakon isključene struje, slijedi li gašenje ZPH?

Nakon isključene struje, slijedi li gašenje ZPH?

Produljenje roka isplate povrata sredstava braniteljima koji su kupili državne kuće vlastitim sredstvima te lista prioriteta stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na PPDS-u, bile su teme konferencije za novinstvo Zajednice povratnika Hrvatske.

Prošlog je četvrtka Vlada na svojoj sjednici predložila izmjene i dopune Zakona o području posebne državne skrbi i predložila da se rok za povrat sredstava braniteljima koji su kupili kuće i stanove na PPDS-a prolongira do 30. lipnja 2017. godine, rekao je predsjednik Zajednice povratnika Josip Kompanović.
To je naprosto skandalozno i ja se bojim da ova Vlada baca prašinu u oči tim ljudima koji trebaju dobiti povrat sredstava, odnosno da na taj način pokušava izbjeći obavezu iz Zakona, a to nepoštivanje Zakona od strane Vlade Republike Hrvatske je više nego skandalozno.
Ocjena je Zajednice povratnika da je teško razumjeti zbog čega Vlada želi ukinuti područja posebne državne skrbi, istaknuo je Kompanović te dodao da su to ratom stradala područja gdje je nastupila stravična šteta. Sada se to želi gurnuti pod tepih i novim Zakonom o regionalnom razvoju se želi ukinuti Zakon o PPDS-u, a to će izravno dovesti do uništenja tih područja, rekao je Kompanović.
Kompanović naglašava da se srpske udruge financiraju u milijunskim iznosima, a za udrugu koja je nastala u ratu 1992. Vlada ne daje ni lipe. I to nije bilo dovoljno nego je Audio prestao plaćati struju za ovaj prostor i mi smo ostali bez struje.