Nakon obnove hotelu Slavonija tri zvjezdice

Nakon obnove hotelu Slavonija tri zvjezdice

Foto: FB Hotel Slavonija

Završila je obnova vinkovačkog hotela Slavonija, što mu je donijelo tri zvjezdice. Tvrtka GEM u obnovu tog hotela uložila je 16 milijuna kuna, a najavljuju i nova milijunska ulaganja .

U hotelu su zamijenjene sve električne i vodne instalacije, postavljen novi klimatizacijski sustav, kupaonice potpuno obnovljene novim instalacijama, pločicama i sanitarijama, sobe namještene novim krevetima, navodi direktorica hotela Slavonija Kristina Dukanović. Obnovljeni hotel raspolaže s 89 soba i hotelskom depadansom s 19 višekrevetnih soba, sveukupno s 240 kreveta. Ministarstvo turizma kategoriziralo ga je s tri zvjezdice što je maksimalna kategorija koju može dobiti s obzirom na površinu soba, izvijestili su iz GEM-a. 
hotel-slavonija-obnova.jpg"Sama obnova financirana je vlastitim sredstvima bez kredita. Za obnovu su odabirani lokalni dobavljači i izvođači te su upotrebljavani najkvalitetniji hrvatski proizvodi i materijali za sve što se moglo", kaže Dukanović.
Najavljuje nova milijunska ulaganja GEM-a, u čijem je vlasništvu i hotel Gem na izlazu iz Vinkovaca prema Vukovaru.
"Trenutačno smo u fazi izrade idejnog rješenja dogradnje novog bloka hotela Slavonija koji će na cca 4.200 m2 prostora sadržavati 30-40 novih soba kategorije 4 zvjezdice, novi kongresni centar s približno 400 mjesta s najsuvremenijom kongresnom infrastrukturom u regiji. Planiramo sadržajima dodati i wellness centar",  poručuju iz ove hotelijerske tvrtke.
Hotel Slavonija, otvoren 1980., kultno je 
gradsko mjesto, simbol grada te prva asocijacija za hotel u Vinkovcima. 
je svakako Hotel Slavonija, koji je upravo nakon dugogodišnje obnove, dobio kategorizaciju tri zvjezdice. Za vrijeme njegove izgradnje, 1978. godine Aleksandar Durman je u arheološkim iskapanjima pronašao čuvenu prapovijesnu posudu za koju je utvrđeno da predstavlja najstariji indoeuropski kalendar Orion. P
oslije rata, uz manjak održavanja, hotel bilježi silaznu putanju poslovanja. Vinkovačka firma GEM d.o.o. koja u vlasništvu ima i hotel Gem pod upravom Ivana Cvitkovića (prvi privatni hotel u Vukovarsko-srijemskoj županiji),  2011. godine kupila je zapušteni hotel Slavonija, u fazi kad je izgubio kategoriju hotela.